1/17

Oxted, Surrey

This large garden sloped from left to right and required levelling before any landscaping could begin. Our clients wanted to have a dedicated play area for their children, whilst leaving a large lawn and a small seating area for the adults to sit and enjoy the westward aspect.

We first imported 25 tonnes of topsoil to level the garden and then shape a new lawn to include nice deep borders. Lots of lovely colourful planting enclosed the lawn and the new circular paved area.   

The children could play on the large wooden play equipment and enjoy the sunken trampoline. Planting separated the two areas with a little bridge included to allow access for the children.

This garden is now maturing nicely and is being maintained throughout the seasons.

All designs and photography © Saint De La Mare Limited